Óriási megtiszteltetésben lehetett részem 2019. november 23-án, a Miskolci Egyetemi Könyvtárban megrendezésre került Irodalmi Rádió 17. születésnapján, ahol megtudtam, hogy a zsűri engem is kiválasztott a Mesekönyv 2019 Karácsonyára című pályázat legjobbjai közé.

Miután három éve már rendszeresen írok verseket, a családom biztatására és ösztönzésére még augusztusban döntöttem el, hogy kipróbálom magam nagyobb nyilvánosság előtt is, így beneveztem erre a pályázatra. Nem sokkal később megtudtam, hogy Cukorvilág című gyermekversemmel bekerülhetek a mesekönyvbe, amivel egy kisebb álmom vált valóra, de ami ezután történt, arról korábban még álmodni sem mertem.

A novemberi könyvbemutatón ugyanis kihirdették, hogy a harmadik helyezést értem el „Az év gyermekvers- és meseírója” pályázaton, méghozzá a gyermekvers kategóriában. Az elismerés teljesen váratlanul ért, azonban annál jobban örültem neki, hovatovább megerősített abban, hogy nemcsak a családom és a barátaim, hanem olyan emberek szerint is jó, amit csinálok, akik egyáltalán nem ismernek engem.

Ez a megerősítés arra ösztönzött, hogy folytassam, amit elkezdtem, így most a legfontosabb terveim között szerepel a jövőre nézve, hogy összeállítsam és megjelentessem a saját verses kötetemet.

Az Irodalmi Rádió kiadásában megjelent „A Hold köpönyege” című mesekönyv már országszerte elérhető a nagyobb könyvesboltokban, a Líra Könyv Zrt. hálózatában. A benne megtalálható mintegy nyolcvanhat mese és gyermekvers harminc csodálatos illusztráció társaságában került tálalásra, melyet Bodrogi Éva grafikusművésznő készített.

Rólam bővebben

Az irodalmat mindig is szerettem, gyerekkoromban is sokat olvastam regényeket és verseket, leginkább a cselekményes, fantáziavilág állt akkor hozzám a legközelebb, ami a mai napig is így van…
Tovább olvasom

További ajánlott bejegyzéseim

Ha tetszett ez a bejegyzés, nézd meg a többi ajánlott posztomat is!
Vissza a többi alkotásra